شما دعوت شده اید تا در این پویش به دنبال ایجاد یک جریان رسانه‌ای قدرتمند و پیشگام باشید که بتواند در برابر «جنگ روایت‌ها» ایستادگی کند و ایران را به عنوان الگویی از مقاومت، پیشرفت، وحدت و معنویت در عرصه جهانی معرفی نماید.

 مقاله: الزامات جامعه نخبگانی در تحقق تمدن نوین اسلامی (برپایه بیانات رهبر معظم انقلاب)

مقاله: الزامات جامعه نخبگانی در تحقق تمدن نوین اسلامی (برپایه بیانات رهبر معظم انقلاب) نویسندگان محمد محمدی فر دانش‌آموخته دکتری تاریخ و تمدن اسلامی، دانشگاه معارف اسلامی، قم، ایران محمدحسین مولوی دانشجوی دکتری قرآن و علوم گرایش روانشناسی، مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث، جامعه المصطفی، قم، ایران ناشر : مطالعات علمی سیاسی تمدن نوین […]

... ادامه پایین صفحه...

 مقاله: الزامات جامعه نخبگانی در تحقق تمدن نوین اسلامی (برپایه بیانات رهبر معظم انقلاب)

نویسندگان

محمد محمدی فر دانش‌آموخته دکتری تاریخ و تمدن اسلامی، دانشگاه معارف اسلامی، قم، ایران

محمدحسین مولوی دانشجوی دکتری قرآن و علوم گرایش روانشناسی، مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث، جامعه المصطفی، قم، ایران

ناشر : مطالعات علمی سیاسی تمدن نوین اسلامی

چکیده

تحقق تمدن نوین اسلامی به عنوان آرمانی‌­ترین هدف نظام اسلامی، محققان تمدن­‌پژوه را واداشته تا هریک به فراخور معلوماتی که دارند با طرح و بسط تحقیقات پیرامون این فرایند، سهمی ایفا کنند. بر این ­پایه، جهت‌دهی مطالعات تمدنی به سمت‌­وسویی که بیشترین ره‌­آورد را داشته باشد، امری ضروری است. نقش «جامعه نخبگانی» در آینده تمدنی اسلام به عنوان یکی از مهم­ترین پیشران‌­های شتاب‌بخش در روند تحولات و حرکت­‌های تمدنی آن­‌گونه که باید روشن نیست و پرداختن به آن تا حدودی مغفول مانده و به­‌رغم جستجوهای نگارنده تحقیقی مبسوط در این زمینه یافت نشد. از سویی دیگر، نیک می‌­دانیم که رهبر معظم انقلاب به عنوان یکی از دغدغه­‌مندان آتیه تمدن اسلامی، در بسیاری از مناسبات، نخبگانِ گوناگون را محور بیانات باریک­‌اندیشانه خویش قرار داده­‌اند و مواردی را به عنوان بایسته‌­های نخبگانی مطرح ساخته­‌اند. ازاین‌رو، نوشته حاضر ضمن تأکید بر گونه‌­شناسی نخبگانی، می‌­کوشد با روش توصیفی-تحلیلی به این پرسش اصلی پاسخ دهد: برپایه بیانات رهبر معظم انقلاب جامعه نخبگانی با چه الزاماتی در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی روبروست؟ مورد­کاوی‌­ها نشان می‌­دهد؛ ارتقای معنویت، شتاب‌­بخشی به حرکت علمی، استقلال فکری، وحدت‌­افزایی، دشمن‌شناسی، بصیرت‌­افزایی، الگو سازی، گفتمان آزاد اندیشی و قانون‌­مداری عناصری نُه­ گانه هستند که برای تحقق هدف یادشده، جامعه نخبگانی ملزَم به همسویی با آن‌هاست. در این­ میان، نقش «نخبگان سیاسی» از دیگر گونه‌­های نخبگانی برجسته‌­تر است.

کلیدواژه‌ها: جامعه نخبگانی الزامات نخبگانی گونه شناسی نخبگانی تمدن نوین اسلامی