شما دعوت شده اید تا در این پویش به دنبال ایجاد یک جریان رسانه‌ای قدرتمند و پیشگام باشید که بتواند در برابر «جنگ روایت‌ها» ایستادگی کند و ایران را به عنوان الگویی از مقاومت، پیشرفت، وحدت و معنویت در عرصه جهانی معرفی نماید.

مقاله: سیاست خارجی و امنیتی آمریکا در بحران غزه (۲۰۲۴- ۲۰۲۳)

مقاله: سیاست خارجی و امنیتی آمریکا در بحران غزه (۲۰۲۴- ۲۰۲۳) نویسندگان مجید عباسی دانشیار گروه روابط بین الملل، دانشگاه علامه طباطبائی (ره)، تهران، ایران. فاطمه دمیرچیلو دانشجوی دکتری مطالعات منطقه‌ای، دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، تهران، ایران. ناشر: فصلنامه مطالعات راهبردی آمریکا دانشگاه جامع امام حسین(ع) چکیده بحران اخیر غزه که بعد از عملیات طوفان الاقصی در 7 […]

... ادامه پایین صفحه...

مقاله: سیاست خارجی و امنیتی آمریکا در بحران غزه (۲۰۲۴- ۲۰۲۳)

نویسندگان

مجید عباسی  دانشیار گروه روابط بین الملل، دانشگاه علامه طباطبائی (ره)، تهران، ایران.

فاطمه دمیرچیلو   دانشجوی دکتری مطالعات منطقه‌ای، دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، تهران، ایران.

ناشر: فصلنامه مطالعات راهبردی آمریکا دانشگاه جامع امام حسین(ع)

چکیده

بحران  اخیر غزه که بعد از عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر  ۲۰۲۳ آغاز شد، یکی از پیچیده‌ترین تحولات در رابطه با مساله فلسطین و رژیم صهیونیستی می‌باشد. این بحران، به واسطه خشونت‌های مستمر، تخریب زیرساخت‌ها و نسل کشی رژیم صهیونیستی، توجه جامعه بین‌المللی را به خود جلب کرده است. تحولات در غزه، به‌ویژه درگیری‌های نظامی، وضعیت انسانی و تحولات سیاسی داخلی و منطقه‌ای، به ناچار موجب شکل‌گیری و تغییراتی در رویکردهای سیاست خارجی آمریکا شده است. لذا سؤال اصلی پژوهش عبارت از این است که سیاست خارجی و امنیتی آمریکا در بحران غزه طی سال‌های ۲۰۲۳ – ۲۰۲۴ مبتنی بر چه مؤلفه‌هایی بوده است‌؟ در پاسخ به سؤال فوق این فرضیه مطرح می‌شود که: «سیاست خارجی و امنیتی آمریکا در بحران غزه مبتنی بر تلاشی متناقض برای حفظ همزمان نقش و اعتبار خود به عنوان حامی حقوق بشر و دموکراسی و در عین حال تضمین منافع راهبردی و ژئوپلیتیکی رژیم صهیونیستی در منطقه بوده است که این تعارض ناشی از تعامل میان فشارهای داخلی مانند منافع گروه‌های لابی و اولویت‌های نخبگان سیاسی با نیاز به حفظ جایگاه استراتژیک آمریکا در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای است» یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد این سیاست‌ها با اظهارات علنی در حمایت از حقوق فلسطینیان و مدیریت انتقادات بین‌المللی و اقدامات عملی در پشتیبانی قوی از رژیم صهیونیستی در قالب ارائه حمایت‌های مالی، نظامی، امنیتی و دیپلماتیک متجلی شده است. این تناقض آشکار میان گفتار و عمل، ارائه دهنده تصویر دوگانه‌ای از سیاست خارجی و امنیتی آمریکا در این بحران بوده است. این پژوهش با پذیرش مفروضه‌های روش کیفی  و با بهره‌گیری از رویکرد توصیفی- تحلیلی و با جمع آوری داده ها از طریق روش مطالعه اسنادی و کتابخانه‌ای سامان یافته است.

کلیدواژه‌ها:بحران غزه سیاست خارجی و امنیتی منافع راهبردی رژیم صهیونیستی آمریکا