شما دعوت شده اید تا در این پویش به دنبال ایجاد یک جریان رسانه‌ای قدرتمند و پیشگام باشید که بتواند در برابر «جنگ روایت‌ها» ایستادگی کند و ایران را به عنوان الگویی از مقاومت، پیشرفت، وحدت و معنویت در عرصه جهانی معرفی نماید.

 مقاله: واکاوی تأثیر تمدن بر سیاست خارجی

مقاله: واکاوی تأثیر تمدن بر سیاست خارجی نویسندگان مجتبی عبدخدایی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی رسول نوروزی فیروز دانشجوی دکتری روابط بین‎الملل دانشگاه علامه طباطبائی ناشر: فصلنامه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع) چکیده ورود مفاهیم جدید به دانش روابط بین‎الملل، طرح مباحث جدید، نظیر اقتصاد سیاسی بین‎الملل، الهیات سیاسی بین‎الملل، اخلاق در سیاست بین‎الملل و… را در […]

... ادامه پایین صفحه...

 مقاله: واکاوی تأثیر تمدن بر سیاست خارجی

نویسندگان

مجتبی عبدخدایی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی

رسول نوروزی فیروز دانشجوی دکتری روابط بین‎الملل دانشگاه علامه طباطبائی

ناشر: فصلنامه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم(ع)

چکیده

ورود مفاهیم جدید به دانش روابط بین‎الملل، طرح مباحث جدید، نظیر اقتصاد سیاسی بین‎الملل، الهیات سیاسی بین‎الملل، اخلاق در سیاست بین‎الملل و… را در پی داشت. ورود مفهوم تمدن نیز مناظره‎ای نظری پیرامون جایگاه این مفهوم را در روابط بین‎الملل و زیرمجموعه‎های آن، نظیر امنیت، سیاست خارجی و… شکل داد. خروجی این مناظره علمی، صورت‎بندی جدید علمی در این دانش بود. در مقاله حاضر این مسئله بررسی می‏شود که: تمدن چگونه بر سیاست خارجی اثرگذار خواهد بود؟ در پاسخ به این پرسش، سه سطح تحلیل دولت ملی، دولت تمدنی و جهانی ‎شدن مورد توجه قرار می‎گیرد تا تمایزات و قابلیت‎های دولت‎های تمدنی و دولت ملی در وضعیت آنارشیکِ نظامِ بین‎الملل و همچنین وضعیت جهانی ‎شدن در عرصه سیاست خارجی بررسی شود. به نظر می‎رسد دولت‎های تمدنی در مقایسه ‏با دولت‎های ملی، از قابلیت‎های بیشتری برخوردارند و از طریق شاخص‎های نزدیک به وضعیت جهانی ‎شدن، امکان کنشگری بیشتری در فضای جهانی‎شده را از خود ظهور و بروز می‎دهند. تحلیل سیاست خارجی دولت تمدنی نیز متفاوت از تحلیل سیاست خارجی دولت‎های ملی خواهد بود.

کلیدواژه‌ها: روابط بین‌الملل سطح تحلیل دولت ملی دولت تمدنی جهانی ‎شدن تمدن سیاست خارجی