شما دعوت شده اید تا در این پویش به دنبال ایجاد یک جریان رسانه‌ای قدرتمند و پیشگام باشید که بتواند در برابر «جنگ روایت‌ها» ایستادگی کند و ایران را به عنوان الگویی از مقاومت، پیشرفت، وحدت و معنویت در عرصه جهانی معرفی نماید.

مقاله: روند ساخت انسجام ملی در ایران: رویکرد تاریخی ـ جامعه‌شناختی

مقاله: روند ساخت انسجام ملی در ایران: رویکرد تاریخی ـ جامعه‌شناختی نویسنده مهدی کاظمی زمهریر دکتری علوم سیاسی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران ناشر: فصلنامه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم (ع) چکیده هدف پژوهش حاضر ارائه فهمی عینی و جامعه‌شناختی از روند تکوین انسجام ملی در ایران با بهره‌گیری از مفاهیم جامعه‌شناختی دورکیم (همبستگی مکانیکی و ارگانیکی) […]

... ادامه پایین صفحه...

مقاله: روند ساخت انسجام ملی در ایران: رویکرد تاریخی ـ جامعه‌شناختی

نویسنده

مهدی کاظمی زمهریر دکتری علوم سیاسی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

ناشر: فصلنامه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم (ع)

چکیده

هدف پژوهش حاضر ارائه فهمی عینی و جامعه‌شناختی از روند تکوین انسجام ملی در ایران با بهره‌گیری از مفاهیم جامعه‌شناختی دورکیم (همبستگی مکانیکی و ارگانیکی) و دیوید لاک‌وود (یکپارچگی اجتماعی و یکپارچگی سیستمی) است. مقاله حاضر، با بهره‎گیری از این مفاهیم سعی دارد نشان دهد که انسجام اجتماعی ملی نه یک امر طبیعی و از‌پیش‌موجود، بلکه امری صناعی است که در افق آینده ساخته می‎شود. در تجربه‌ی تاریخی شاهد روندهای اجتماعی و دولت‌سازی در حوزه انسجام ملی هستیم. این روند به‌صورت دیالکتیکی به توسعه‌ی انسجام ملی مدد رسانده است. برای گذار از این روند جدلی و ایجاد روابط با ثبات میان یکپارچگی اجتماعی و سیستمی، نیازمند واهم‎گرایی قواعد حاکم بر یکپارچگی اجتماعی و یکپارچگی سیستمی هستیم.

کلیدواژه‌ها: انسجام ملی همبستگی اجتماعی یکپارچگی اجتماعی یکپارچگی سیستمی رویکرد تاریخی- جامعه‌شناختی