به نام خدا
ایدهی کلان روایتِ امت صادق؛
بر پایه راهبردِ امت صادق، زمینه ساز فتح قریب و غنیمت بسیار
اکنون پس از وعده صادق 3 که طبق آیه واعدوا لهم مااستطعتم من قوه (انفال، 60) بر تهیه نیرو و تجهیزات نظامی تکیه دارد، نوبت به تشکیل و حفظ امت صادق است. طبق آیه شریفه فَعَلِمَ ما فِي قُلُوبِهِمْ (فتح، 18) (پس خداوند دانست آنچه در دلهايشان از ايمان و صداقت بود) هرگاه خدا از امتی صداقت بر وفای به پیمان خود بر امر ولایت ببیند فتح قریب و غنیمت بسیار را نصیب آنها میکند (وَ أَثابَهُمْ فَتْحاً قَرِيباً وَ مَغانِمَ كَثِيرَةً؛ فتح، 18-19).
مراد از امت صادق، امتی است که در پرتو ایمان و پیمان با ولیّ به آرامش رسیده و سکینه الهی بر قلب این امت متجلی گشته (فَأَنْزَلَ السَّكِينَةَ عَلَيْهِمْ) و درصدد وفاداری بر پیمانِ ماندن با ولیّ تا پایان جان و دست برنداشتن از آرمانهای دینی و الهی است (فَعَلِمَ ما فِي قُلُوبِهِمْ).
با شکلگیری جامعهی همدل بر مبارزه با اسرائیل که به یُمنِ جنگ تحمیلی اسرائیلی- آمریکایی شکل گرفت و گروهها و طیفهای گوناگونی را بر مدار انقلاب اسلامی جهت نبرد با اسرائیل به خط کرد. در این برهه کنونی لازم است بر حفظ آرامش و همدلی- که مستفاد از آیه فانزل السکینه علیهم است (فتح، 18)- سرمایهگذاری ملی شود.
کلان روایت حفظ آرامش قلبی جامعه ایمانی که بر مدار همراهی با ولی استوار است و بر همدلی امت با ولی تأکید دارد (فعلم ما فی قلوبهم فانزل السکینه علیهم)، مهمترین وظیفه فعلی است. حفظ این راهبرد، جامعه ایمانیِ همراه و همدل را به فتح قریب و غنیمت بسیار میرساند (وَ أَثابَهُمْ فَتْحاً قَرِيباً وَ مَغانِمَ كَثِيرَةً يَأْخُذُونَها) (فتح، 18-19).
بر تمامی نهادهای فرهنگی لازم است -تا با تکیه بر سکینه قلبی برامده از همدلی- بر امت صادق سرمایهگذاری کنند و از ظرفیت عاشورا برای صداقت امت ایمانی و اسلامی برنامهریزی کرده و از ظرفیت این الگوی تمدنی – فرهنگی استفاده کامل نمایند و نگذارند پرتو امت صادق کم سو شده و این شعله فروزان در قلبهای امتِ یکدل کمحرارت شود. عاشورا زمان شعلهسازی حرارت ایمان صادق از امت صادق است. تقویت این ایمانِ سیاسی بر نهادهای فرهنگی فرض و واجب است. حرارت شهادت ابی عبدالله الحسین در پهنه تاریخ ابدی است ( إنّ لقتل الحسین علیه السلام حرارةً فی قلوب المؤمنین لایبرد أبدا (). این حرارت با پیام هیهات منّا الذلة () عجین شده است. قلب سوزان با نهاد ذلت گریز است که میتواند بر پیمان وفای به عهد با ولیّ بماند و این حاکی از ظرفیت بیپایان عاشورا است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
راهبردِ امت صادق، زمینه ساز فتح قریب و غنیمت بسیار (پیروزی نزدیک و پر ثمر) راهبرد قرانی است. این راهبرد متخذ از آیه شریفه 18-19 فتح است و میگوید اگر میخواهید دستاورد فراوان (غنائم کثیرة) از پیروزی ببرید باید بر امت صادق سرمایهگذاری کنید.
آیات الهی فرا زمانی و فراموقعیتی است و قوانین و سنن اجتماعی، سیاسی و تاریخی الهی را بیان میکند. در این آیه گزارش شده که سکینه و آرامش اجتماعی دست خدا است و به فرمان او بر جامعه نازل می شود پرسش آن است که این ارامش چگونه بر قلب جامعه ایمانی نازل می شود؟
پاسخ آن است که هرگاه جامعه ایمانی از مرحله ایمان فردی و اجتماعی به مرحله ایمان سیاسی رسید و دو کارویژه را انجام داد که عبارتند از همراهی با ولی (يُبايِعُونَكَ) و همدلی (فَعَلِمَ ما فِي قُلُوبِهِمْ) خدا سکینه را بر قلب این جامعه دارای ایمان سیاسی (جامعه مؤمن، همراه و همدل) نازل می کند.
سه ویژگی ایمان، پیمان و صداقت، جامعه را به پیروزیِ نزدیک با دستاور بسیار می رساند (فَتْحاً قَرِيباً وَ مَغانِمَ كَثِيرَةً). با سه خصلت ایمان در مرتبه سیاست، پیمان با ولیّ در امر حکومت و تعهد قلبی بر وفای به عهد ولایت است که امت صادق شکل میگیرد. پس از تحقق دو خصلت اول، اکنون زمان کار رسانهای منسجم بر خصلت سوم است تا امت وفادار به ولایت با تعهد قلبی بالا تحقق و استمرار یابد. این امت است که سزاوار فتح ماندگار است. لازمه و شرط وفای امت، تعهد و صداقت مسئولان و مدیران است؛ امری که تا محقق نشود نمیتوان بر پایداری امت صادق امیدوار بود. به هر انداه تعهد و صداقت مسئولان شکل گیرد، امت صادق نیز شکل خواهد گرفت.
امت صادق، امتی با مردم و مسئولان متعهد و وفادار
سید محمد رضی آصف آگاه