شما دعوت شده اید تا در این پویش به دنبال ایجاد یک جریان رسانه‌ای قدرتمند و پیشگام باشید که بتواند در برابر «جنگ روایت‌ها» ایستادگی کند و ایران را به عنوان الگویی از مقاومت، پیشرفت، وحدت و معنویت در عرصه جهانی معرفی نماید.

سکوتی که می‌جنگد؛ چگونه در آتش‌بس، دشمن را در تاریکی نگه‌داریم؟

💥سکوتی که می‌جنگد؛ چگونه در آتش‌بس، دشمن را در تاریکی نگه‌داریم؟ آتش‌بس تنها توقف شلیک گلوله‌ها و موشک‌ها نیست، بلکه فرصتی طلایی است برای خلق ابهام و ایجاد سپری نامرئی که دشمن را در تاریکی و ابهام نگه دارد. در

💥سکوتی که می‌جنگد؛ چگونه در آتش‌بس، دشمن را در تاریکی نگه‌داریم؟

آتش‌بس تنها توقف شلیک گلوله‌ها و موشک‌ها نیست، بلکه فرصتی طلایی است برای خلق ابهام و ایجاد سپری نامرئی که دشمن را در تاریکی و ابهام نگه دارد. در این مرحله حساس، هر حرکت، هر کلمه و هر سکوت، سلاحی است قدرتمند که سرنوشت جنگ را رقم می‌زند. وقتی دشمن نداند چه در سرداریم، تاب‌آوری اجتماعی در چه وضعیتی است، و راهبردها و تاکتیک‌های دفاعی چه تغییری کرده؛ هر تصمیم او برای ادامه جنگ، پر از تردید و هراس می‌شود و اراده او در زدن ضربه اول و غافلگیرکننده تضعیف میگردد. در این بازی پیچیده و رازآلود هر یک از ما وظیفه‌ای داریم:

🚨مردم: نگهبانان ابهام ملی

آتش‌بس فرصتی است برای بازسازی و تجدیدقوا و بازتعریف نقش‌ها. ما شهروندان نیز به‌عنوان سربازان خط مقدم جنگ اطلاعاتی و روانی، باید بدانیم که هر کلمه‌ای که می‌گوییم، هر خبری که به اشتراک می‌گذاریم، می‌تواند به دشمن کمک کند یا سد راهش شود اما چه باید کرد:

♦️ لطفا فضول باشید: حساسیت به محیط پیرامونی و گزارش موارد مشکوک و تفرقه‌افکن به مراجع تعیین‌شده، وظیفه انسانی، شرعی و وجدانی شماست. به‌هیچ‌وجه مستقیم مداخله نکنید و تنها چشم و گوش نیروهای امنیتی و انتظامی باشید.

♦️ از انتشار شایعات و اطلاعات نادرست و مبهم دشمن خودداری کنید

♦️ به رسانه‌های معتبر اعتماد کنید

♦️ در هیچ نظرسنجی و افکار سنجی مجازی، حضوری و تلفنی شرکت نکنید و موارد را گزارش دهید.

♦️ با ابهام تحلیل کنید، نقد کنید، بنویسید و اطلاعات را باز ارسال کنید به‌نحوی‌که تحلیل داده‌های شما نشان ندهد که نهایتاً سمت‌وسوی اعتقادی و فکری شما در جنگ کجاست (پلتفرم‌های اجتماعی همچنان مهم‌ترین منبع جاسوسی و تحلیل فضای ذهنی ما هستند)

🚨رسانه‌ها: چراغ راه افکار عمومی

هر رسانه اعم از ملی و مجازی باید از خود بپرسد که در مدیریت ابهام استراتژیک وظیفه من چیست؟ پاسخ این است:

♦️ اولویت دادن به انسجام ملی: تولید نقدهای آتشین و جنجالی حتماً سلاحی است از سوی دشمن برای تخریب بخشی از توان نظامی و دفاعی ما

♦️ طراحی روایت‌های چندوجهی و تحلیل‌های پیچیده تا دشمن در تاریکی و سردرگمی باقی بماند و  نتواند از جهت‌گیری افکار عمومی تحلیل درستی داشته باشد.

♦️ انتشار گزینشی اخبار، مدیریت هوشمند اطلاعات و مقابله با شایعات

♦️ گزارش تحلیل‌های مشکوک و مهندسی‌شده از سوی دشمن  که تنها اصحاب رسانه و فناوری اطلاعات می‌توانند شناسایی کنند

♦️ آموزش مداوم افکار عمومی برای تبدیل‌شدن به کنشگران هوشمند و آگاه

📌پ. ن1: بخشی از نفوذی‌ها در سکوت آتش‌بس فعال می‌شوند تا فضای دفاعی و اجتماعی جنگ را رصد کرده یا به هم بریزند. با فناوری‌های نوین و هوشمند ارتباطی و اطلاعاتی می‌توان گزارش‌های مردمی و نیز اطلاعات روزمره شبکه‌های ارتباطی را تحلیل و نقاط بحرانی و مشکوک را احصا نمود. به این روش منفذهای خرابکاری و نفوذ سازمان‌یافته دشمن سریع و هوشمندانه بسته شود

📌پ.ن2: عدم قطعیت و ایجاد  ابهام استراتژیک کلید صلح و  بازدارندگی در دنیای انفجار اطلاعات و ارتباطات است.

💯در بازنشر این پیام لطفاً کوشا باشید. به‌ویژه بفرستید برای تولیدکنندگان محتوا، مدیران رسانه و فعالین شبکه‌های اجتماعی

 خانم دکتر مهرابی

عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری