شما دعوت شده اید تا در این پویش به دنبال ایجاد یک جریان رسانه‌ای قدرتمند و پیشگام باشید که بتواند در برابر «جنگ روایت‌ها» ایستادگی کند و ایران را به عنوان الگویی از مقاومت، پیشرفت، وحدت و معنویت در عرصه جهانی معرفی نماید.

کتاب : استراتژی پیرامونی اسرائیل

«استراتژی پیرامونی اسرائیل»؛ نقشه‌های پنهان صهیونیسم در گستره‌ای فراتر از مرزها کتاب «استراتژی پیرامونی اسرائیل»نوشته محمدتقی تقی‌پور، کوششی مستند و گسترده برای رمزگشایی از فعالیت‌های اطلاعاتی، جاسوسی و راهبردی رژیم اسرائیل در منطقه‌ای بسیار فراتر از مرزهای سرزمین‌های اشغالی است؛ منطقه‌ای که نه‌فقط شامل خاورمیانه و کشورهای پیرامونی فلسطین، بلکه بخش‌هایی از آسیا، آفریقا و […]

... ادامه پایین صفحه...

«استراتژی پیرامونی اسرائیل»؛ نقشه‌های پنهان صهیونیسم در گستره‌ای فراتر از مرزها

کتاب «استراتژی پیرامونی اسرائیل»نوشته محمدتقی تقی‌پور، کوششی مستند و گسترده برای رمزگشایی از فعالیت‌های اطلاعاتی، جاسوسی و راهبردی رژیم اسرائیل در منطقه‌ای بسیار فراتر از مرزهای سرزمین‌های اشغالی است؛ منطقه‌ای که نه‌فقط شامل خاورمیانه و کشورهای پیرامونی فلسطین، بلکه بخش‌هایی از آسیا، آفریقا و حوزه مدیترانه را نیز در بر می‌گیرد.

نویسنده در این اثر با تکیه بر ده‌ها منبع عبری، اسرائیلی و غربی، و همچنین اسناد طبقه‌بندی‌شده و منتشرنشده سازمان اطلاعات و امنیت ایران در دوران پهلوی (ساواک)، به کالبدشکافی دکترین استراتژیک اسرائیل می‌پردازد؛ دکترین یا «استراتژی پیرامونی» که در قالب آن، رژیم صهیونیستی می‌کوشید با نفوذ اطلاعاتی، عقد اتحادهای مخفیانه، و عملیات پنهان نظامی و سیاسی، جغرافیای تهدیدات علیه خود را به حاشیه‌ها و بیرون از مرزها منتقل کند.

یکی از نکات برجسته کتاب، بررسی نقش سازمان موساد در کشورهای همسایه و غیرده‌همسایه اسرائیل است؛ جایی که ردپای آن از لبنان و مصر گرفته تا ایران، ترکیه، اتیوپی، سودان و حتی برخی کشورهای آسیای مرکزی قابل ردیابی است. آنچه به اعتبار این کتاب می‌افزاید، نه‌تنها استفاده از اسناد محرمانه داخلی، بلکه روایت‌های صریح از زبان جاسوسان سابق اسرائیل و سیاست‌مداران غربی است که شناختی از درون ساختار اطلاعاتی اسرائیل دارند.

کتاب همچنین به بازخوانی یکی از پروژه‌های کلیدی تل‌آویو می‌پردازد: تلاش برای نفوذ راهبردی در حاشیه‌های جغرافیایی و قومی منطقه به‌منظور تضعیف اتحاد کشورهای اسلامی و جلوگیری از شکل‌گیری محورهای مقاومت. استراتژی‌ای که با فروپاشی تدریجی پروژه «اتحاد حاشیه‌ای» در پی انقلاب اسلامی ایران، ضربه‌ای بنیادین دید.

در پایان، نویسنده ضمن تحلیل رویکردهای تاریخی-امنیتی اسرائیل، این پرسش اساسی را پیش می‌کشد که آیا امروز، در عصر پس از «نهضت امام خمینی»، پروژه‌های امنیتی تل‌آویو در منطقه هنوز بخت موفقیت دارند یا ساختارهای مقاومت منطقه‌ای توانسته‌اند این راهبرد را خنثی کنند؟

استراتژی پیرامونی اسرائیل برای پژوهشگران روابط بین‌الملل، تاریخ‌پژوهان سیاسی، علاقه‌مندان به مطالعات اطلاعاتی و امنیتی، و به‌ویژه آن‌ها که می‌خواهند با ساختارهای پشت‌پرده سیاست خارجی اسرائیل آشنا شوند، منبعی غنی، مستند و منحصربه‌فرد است.